Коледният дух в е-магазин Summer Cart - направете го сами, и то безплатно

Дата: 13 Дек 2012

Един от основните начини да покажете на клиентите си, че се грижите за своя онлайн магазин, е да го преобразите според сезона и актуалните тенденции. Благодарение на вградения Дизайн редактор на Summer Cart, можете сами да придадете вдъхновяващ празничен облик на своя е-магазин.

Нямате нужда от специално нает дизайнер, нито от задълбочени софтуерни познания - Дизайн редакторът на Summer Cart e направен за използване от всеки онлайн търговец и разполага с интуитивен интерфейс.

За да придадете нов облик на е-магазина си, е необходимо да отидете в Дизайн редактора (в меню „Съдържание на уебсайт“), да кликнете на „Избери подредба“ и да изберете „Редактирай подредба“ долу вдясно на отворилия се прозорец.

Вляво ще се покажат още кутии с настройки, като автоматично отворената („Стил на страница“) дава възможност за качване на снимка, която да се използва за фон на е-магазина.

 

Ето как можете да се сдобиете с красиви подходящи снежинки за фона си:

  • Посетете сайт като този или този и си изберете шарка по Ваш вкус. Във втория сайт (PatternCoooler.com) генерирането и свалянето на текстури е безплатно, като само трябва да кликнете на PNG FREE, когато сте готови с избора и настройките си и сайтът ще Ви попита къде да запази новата картинка. ВАЖНО! Обръщайте специално внимание на това дали избрана картинка е безплатна или не, като имате предвид, че в някои случаи тя е безплатна за лична употреба, но е платена, когато става дума за бизнес цели, каквито са Вашите.

  • Потърсете подходящи картинки в Google. Mоже да използвате ключови думи като „snow pattern“, „seamless snow pattern“, „snowflakes“, „free patterns“ и много други. За най-лесно разглеждане отидете на „Изображения“. Добра идея е да изберете търсачката да Ви показва „икони“, вместо всякакви размери, защото те са по-подходящи за композиция, създаваща впечатление за многобройност, каквато е целта на фона със снежинките. Докато търсите обаче, имайте предвид авторските права на картинките, които намирате!

Когато вече сте свалили избраната картинка, се връщате на Дизайн редактора в административната част на Вашия Summer Cart магазин. В зоната „Добави текстура или Качи снимка” отбележете „Снимка“ и натиснете бутона „Качи“. Ще се отвори нов прозорец с картинки, като Вие трябва да използвате бутона, отново наречен „Качи“. Това ще Ви позволи да изберете картинка от компютъра си – в случая – намерената подходяща зимна текстура.

Когато картинката е качена, кликнете на нея два пъти и тя ще стане фон на онлайн магазина Ви. Важно е да изберете и една от различните подредби на повтаряемостта на картинката – те са показани под полето за визуализация на избраната картинка (все така в колоната вляво). За конкретния ефект Ви е нужен първият вид повторение – запълващо цялата страница. Ако Ви хареса как стои качената картинка, натиснете бутона „Запази“ в най-горната кутийка и бъдете готови празничните поръчки да завалят точно като снежинките на фона.

 

Summer Cart предлага още един начин това да стане – ако вместо „Снимка“ изберете „Текстура“, можете да зададете текстурата със снежинки от отварящото се меню и да изберете сами какъв цвят да бъде фонът им, както и самите снежинки.

Не забравяйте, че коледният дизайн допринася за доброто настроение на посетителите и съответно – за по-обстойното разглеждане и по-щедрото пазаруване от магазина Ви.

 

Онлайн магазин от SELITON