Нова ЕКСКЛУЗИВНА SEO разработка в платформа Seliton 10: WebP формат за продуктови снимки

Дата: 15 Юни 2020

Уважаеми клиенти,

 

Платформа Seliton има удоволствието да ви представи новата си ексклузивна разработка -  формат за изображения WebP, който се прилага върху всички продуктови снимки. Новата функционалност е с голямо значение за SEO оптимизацията на вашия магазин. Защо ли?

Защото този формат е измислен от самите Google и присъства като критерий #1 в техния интрумент Google Page Speed.

 

Какво е WebP

 

Форматът за изображения WebP е разработен от On2 Technologies преди повече от десетилетие. На 19 февруари 2010 г. Google придобива On2 Technologies , след което пуска WebP през септември същата година. През 2019г. година форматът започва да се поддържа от най-актуалните версии на популярните браузъри Google Chrome, Firefox, Edge и Opera, а някои графичните програми (като Photoshop и Gimp) също вече могат да предложат този формат за конвертиране на изображения. 

Тъй като 60% -65% от байтовете на повечето уеб страници са изображения, затова и Google се стреми да създаде формат, който съхранява висококачествени формати за компресиране без загубa на качество. WebP е най-напредналият и най-безопасен формат от всички останали съвременни формати, и точно затова търсачката предлага него.

 

Статистика за възхода на WebP

 

Любопитен факт 1: 3 сайта, които използват WebP са  Google, Facebook, Ebay

Любопитен факт 2: Доколкото ни е известно, в българското Интернет пространство само  OLX  използват този иновативен формат за снимки. Сега вече се досещате защо Olx.bg се класира толкова добре в Google, нали?

 

През 2019 г., търсачката обяви, че вече е внедрила WebP в няколко сайта, включително и известната поща  Gmail  вече разпознава този формат. Засега, към Февруари 2020г. само  0,2% от всички сайтове в световен план  използват новия формат. Тенденцията се зароди отскоро, но има осезаем растеж и ще претърпи рязко ускорение, тъй като инструменти като Google Page Speed целенасочено показват WebP като препоръка #1. След последните няколко ъпдейта, търсачката категорично наложи новия формат за задължителен критерии при формиране на SEO.

 

Добре дошли в света на иновациите със SELITON! Бъдете част от 0,2% от световния елит за уеб!

 

Платформа SELITON ви предлага иновативна фунционалност и то още в нейния зародиш - вашите Seliton магазини ще имат техническо превъзходство не само над всички други български сайтове и онлайн магазини, но и в регионален и световен план.

WebP започна да нашумява като важен фактор за SEO оптимизацията след като преди няколко месеца Google обнови инструмента Google Page Speed и започна да показва иновативния WebP формат (и сходни съвременни формати JPEG 2000 или JPEG XR) като първо изискване/препоръка. Това е част от стратегията на Google за индексиране на мобилни устройства, за които смята че новите снимкови формати с драстично по-добра компресираност са водещ фактор.

Сега, един от най-добрите начини да угодите на търсачката е да добавите в магазина си техния формат за снимки WebP.

Възползвайте се от това предимство сега и веднага, преди конкуренцията да се е "събудила"!

 

Съчетаване на Старото и Новото

 

На графиката по-долу ще видите, че масово сайтовете в световен мащаб използват PNG  и JPEG формати за изображения. Тъй като все още не всички браузъри поддържат този нов формат, Seliton магазини с WebP формат работят на "интуитивен" принцип: ако браузърът поддържа WebP, то Seliton магазина ще покаже него, а в случай, че браузърът е по-стар, то Seliton ще покаже класическото изображение в PNG или JPEG. Разработката е автоматизирана и не изисква допълнителна работа или настройки от собственика на онлайн магазина.

 

 

 

Новата разработка красноречиво прави Seliton една от най-напредничавите платформи за онлайн търговия не само в България, а и по целия свят.

 

Добре дошли в света на иновациите! Вземете WEBP сега! Бъдете част от 0,2% от световния елит за уеб!

 

* * * ИНСТАЛАЦИЯ * * *

 

Ако желаете новата WEBP разработка да бъде инсталирана във вашия Seliton магазин

 

Ако имате въпроси или нужда от повече информация, моля обадете се на тел. 0700 45 155 (вътр. 2) Търговски отдел или пишете на имейл адрес sales@seliton.bg , sales@summercart.com .

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

С пожелания за много онлайн продажби,

Екипът на Seliton (Summer Cart)

 

Онлайн магазин от SELITON