Версия 4.0 на Summer Cart изненадва с уникални функции

Дата: 10 Окт 2010

Summer Cart 4.0 излезе с 20 новости и уникални функции

Summer Cart 4.0-Начало-Административна област

1. Изцяло обновен дизайн на Административна област на Summer Cart (използвайте потребител и парола: admin / admin). Обновен визуален редактор (редактор от типа Word).

2. Вграден брояч на сайта и статистики за брой посетители, брой разглеждания за всяка категория и за всеки продукт. Тези 3 нови отчета се показват в Началната страница на Административния панел и в меню Отчети.
 

3. Бонус точки за клиенти като нов маркетингов инструмент:Бонус точките в Summer Cart

- По този начин интернет търговецът може да възнагради лоялните клиенти или хората, които пишат оценки и ревюта, или тези които правят големи поръчки като им разреши да пазаруват с бонус точки в онлайн магазина;

- Всеки продукт може да има комбинация от пари и бонус точки;

- Автоматично управление на бонус точките по зададени от собственика на е-магазина правила;

 

4. Комплект от продукти

Това е поредният нов маркетингов инструмент в платформата за онлайн магазини Summer Cart – търговецът може да окомплектова допълващи се продукти и да ги продава по-изгодно отколкото като отделни артикули. В резултат може да имате по-доволни клиенти и по-големи поръчки в комбинация с лесно управление на асортимента ви.

5. Единствено в Summer Cart :: Готов продуктов фийд към сайтовете Kolko.bg, Pazaruvaj.com, Izgodnobg.com, Tuk.bg, Cenite.com т.е. търговците със Summer Cart магазини могат лесно и безпрепятствено да включат своите продукти в тези популярни сайтове и бързо да привлекат нови клиенти в е-магазина си.

6. Единствено в Summer Cart :: Седем нови платежни модула са вградени:

 • 3 нови платежни модула за България: Първа Инвестиционна Банка, Обединена Българска Банка, и паричните преводи EasyPay;
 • 4 чуждестранни: CCNow (САЩ), Atos (Франция), Realex (Ирландия), Moneris (Канада)

Общият брой на българските платежни методи става 10, а на чуждестранните 16 – всички са вградени в Summer Cart и са готови за ползване веднага.

7. Единствено в Summer Cart :: Три нови модула за доставка са вградени: Еконт, Спиди и Canada Post (Канадските пощи)

Summer Cart 4.0 позволява в реално време да се изчисляват куриерските такси за доставка със Спиди и Еконт и автоматично да се подготвят товарителници и за двата куриера, което е голямо улеснение за търговците при обработка на поръчките. Освен това, за крайните клиенти Summer Cart създаде екстрата „автоматично попълване на населени места“, с което и на тях ще им е по-лесно да дадат поръчката си в е-магазина.

Общият брой на методите за изчисляване на доставка вече е 10.

8. Голям брой SEO подобрения

8.1. Специални уеб адреси (Custom URLs)
Вие може да измислите уеб адреса за всяка страница (статична, динамична), продукт, категория, новина във вашия онлайн магазин.

8.2. Единствено в Summer Cart :: Специален Title Tag с автоматични опции
Може да се пише произволен текст в Title Tag. Най-хубавото е, че Summer Cart автоматизира процеса с използването на 4 вида променливи, които може да се подреждат както търговеца (или неговият SEO консултант) сметне за добре:

 • %%COMPANY_NAME%% т.е. име на онлайн магазина
 • %%PAGE_NAME%% т.е. име на страница (важи за всяка страница в уебсайта и магазина, т.е. продукт, категория, новина или коя да е динамична или статична страница)
 • %%CATEGORY_NAME%% т.е. име на категория
 • %%CATEGORY_BRANCH%% т.е. пътят на категорията от подчинена към главна категория

С това Име на продукт + категория + пътя + името на магазина ще се показват директно в Тайтъла на страницата, и то автоматично.

8.3. По-добро използване на H1 и H2 в Продуктовите и Категорийни страници.

 • В Продуктовата страница h1 e името на продукта, h2 е краткото му описание;
 • В Категорийна страница h1 е името на главната категория, h2 са имената на подкатегориите;

8.4. Единствено в Summer Cart :: Rich Snippets за Google и Yahoo

Това са специални извадки , които се показват в натуралните резултати на търсачките. Онлайн магазинът Summer Cart поддържа 2 формата за Rich Snippet:

 • microformat, който се ползва от Google; Summer Cart има вградена поддръжка за hReview и hProduct microformats, което всъщност е всичко което се поддържа от Google;
 • RDFa, формат за специална извадка в Yahoo;

9. Автоматично отключване на дигитални продукти, собственикът на е-магазина вече има опцията да позволи автоматичен даунлоуд  на дигитални продукти.

10. Автоматична опция за показване на незавършени поръчки.

11. Summer Cart 4.0 поддържа изпращане на имейли през SMTP сървър, това е от особено важно значение за търговците с Windows хостинг.

12. Кодиране на клиентски и администраторски пароли - използва се сигурно еднопосочно хеширане (salted HMAC-SHA1).

13. Сериозни подобрения в управлението на многоезичността:

 • поддържа се Експорт/импорт на езикови пакети;
 • по-лесно управление на езиците и преводите;

14. Единствено в Summer Cart :: Новости в бюлетина

 • бюлетинът вече е многоезичен;
 • Summer Cart има автоматично разпознаване езика на потребителя и изпраща бюлетин на съответния език;
 • нови по-полезни статистики, общи и детайлни;

15. Подобрение в управлението на менютата – в „Точки от менюто“ е добавен избор на Динамични страници.

16. При обработката на поръчките търговецът вижда две географски карти от Google с адреса на плащане и адреса на доставка. Друго подобрение е, че при всяка смяна на статуса на поръчка клиентът получава автоматичен имейл.

17. Вариантите на продукти също могат да имат цени на едро, и по-точно цени по клиентски групи.

18. Единствено в Summer Cart :: Още по-голяма гъвкавост в управлението на отстъпки и купони, добавени са четири нови опции:

 • Отстъпки по клиентски групи и производители
 • Отстъпка за брой продукт (напр. ако отстъпката за един куфар е 10 лева, при поръчката на 5 куфара, клиентът би взел по 10 лв отстъпка за всеки брой куфар, т.е. ще вземе 50 лева  отстъпка за 5 куфара)
 • Отстъпка за сума нето (клиентът ще получи отстъпка 10 лева след общата калкулация на поръчката)

19. Единствено в Summer Cart :: Summer Cart 4.0 има готова интеграция с най-популярните складово-счетоводни програми в България – MoneyWorks (на фирма Генсофт), Инфоплюс (на фирма Селматик), Микроинвест Склад Про (на компанията Microinvest) и продуктите на Орак Инженеринг. Благодарение на изключително подобрен SOAP API интерфейс вече се поддържа двупосочна (между онлайн магазина и ERP решението) синхронизация на поръчки, клиенти, картинки на продукти, комплекти от продукти, и локални опции за всеки продукт. Всичко това е в допълнение на съществуващата от предходната версия 3.5 автоматична интеграция на продукти, описания, характеристики, наличности.

20. Подобрена система от CSS класове за дизайнери. С новата усъвършенствана структура на платформата всяка страница или продуктова категория в електронния магазин може да има свой изключително различен дизайн.

Демо на клиентската област на Summer Cart 4.0

Демо на административната област на Summer Cart 4.0


Както винаги досега цената на Summer Cart е 440 лв (без ДДС). Всички собственици на предишни версии на продукта могат да получат ъпгрейд файлове за Summer Cart 4.0 и автоматична програма за ъпгрейд с минималното изискване да имат активна поддръжка. Онлайн магазините в безплатен 3-месечен период на поддръжка също получават файловете за най-новата версия.

Ако имате въпроси, моля обадете се на 02/ 975- 24- 24 или пишете на sales@summercart.com .

Онлайн магазин от SELITON