Интеграция с куриерските услуги на Европът

Горди сме да представим най-новата и вълнуваща разработка за платформата SELITON – всебхватна интеграция с куриерските услуги на Европът. С това си партньорство SELITON направи поредната крачка напред в развитието си и предлага още по-богат избор на куриерски услуги за света на онлайн търговците. Като част от интеграцията, всички наши клиенти получават и преференциални условия от Европът, както и богат избор от специални опции, включително генериране и принтиране на товарителницата, както и заявяване на куриер без да се налага да напускате своя е-магазин!

Интеграция с Европът

I. Възможности в Клиентска област:

 • Изчисляване на такси за доставка в реално време.

  Модулът изчислява в реално време цената на доставката според различното тегло на поръчаните стоки както за доставка до адрес, така и до офис на Европът.

 • Избор от 59 офиса на Европът

  В новия модул има всички 59 офиса на Европът, които автоматично се извличат и попълват само с въвеждането на няколко бувки.

 • Съботна доставка без оскъпяване

  Удобството и бързината са най-големия приоритет за куриерската мрежа на Европът, поради което се осъществяват доставки и през съботния ден без допълнително оскъпяване.

 • Проследяване на пратката в реално време

  В сайта Практичната система на Европът работи с бързи съобщения до всички 59 офиса на куриера, чрез което става възможно и проследяването на движението на всяка пратка в реално време, придружена със статистика за осъществена или неосъществена връзка на куриера с получателя при опит за доставка..bg e изключително лесно да проследите статуса на пратка, а онлайн търговците имат и web-базиран клиентски кабинет за да проверяват в детайли своите доставки.

 • Безплатни съобщения, уведомяващи за доставка

  Европът уведомява клиентите си за очаквана пратка чрез безплатни съобщения чрез SMS-и или безплатното мобилно приложение Viber.

Изчисли доставка
Заявка за куриер
Клонова мрежа
Проследи пратка

II. Възможности в Админ панел:

 • Създаване на товарителници директно от административната област на Seliton

  Товарителницата вече изскача в нов прозорец (pop-up) и съдържа множество настройки. Модулът позволява принтиране на товарителница и извикване на куриер от Европът, без търговците да напускат своя Seliton е-магазин.

 • Наложен платеж чрез ППП

  Куриерска компания Европът е в услуга на онлайн търговците със своята лицензирана услуга "Наложен платеж чрез Пощенски Паричен Превод (ППП)" още от 2015 година.

 • Изпращане на пратка от офис или от адрес

  Търговецът може да посочи офис на Европът, до който той възнамерява да занесе пратката с цел да я изпрати на получателя. Тази услуга на Европът сваля чувствително цената за доставка. Възможността за посочване на предпочитан офис на Европът също е налична и не е необходимо да се избира всеки път;

 • Пълна гъвкавост при подготовката на всяка товарителница

  Търговецът контролира допълнителни параметри и услуги за всяка отделна пратка: обявена стойност; обратна разписка; преглед на пратката преди плащане; чупливо съдържание; избор на платец в случай на отказана пратка; и множество други опции.

 • Фиксирана цена за доставка

  Без значение какъв метод за доставка избере клиентът, доставката ще струва колкото е посочил собственикът на магазина. Ако цената на услугата надвишава тази, фиксирана от търговеца, то разликата ще бъде компенсирана от собственика на магазина.

III. Други общи настройки:

 • Избор на платец за доставката: изпращач или получател

  Можете да изберете кой да плати доставката: вие или вашия клиент.

 • Множество адреси на търговец и адрес по подразбиране

  Поддържат се множество адреси на магазини, офиси или складове на търговеца, от които той може да посочи предпочитан.

 • Тегло по подразбиране

  Клиентите ще могат да направят поръчка, дори и когато сте пропуснали да въведете тегло на вашите продукти. В случай, че нито един продукт в количката няма въведено тегло и общото тегло на пратката би излязло нула, то се ползва теглото по подразбиране.

 • Без такса за наложен платеж при безплатна доставка

  Можете да изберете опция „Без такса за наложен платеж при безплатна доставка“.

 • Бутон „Обнови офисите на Европът“

  За да бъде улеснен търговеца, в първоначалните настройки на модула Европът, бе добавен бутон „Обнови офисите на Европът“.

 • Бутон "Извикай куриер на Европът"

  Можете да направите заявка за куриер на Европът, без да напускате Вашия Seliton магазин – необходимо е единствено да използвате новия бутон „Извикай куриер на Европът“.

Защо да изберете ЕВРОПЪТ

Европът предлага т.нар. Триъгълна логистика. Тази опция е предназначена за елeктронни магазини, които държат част от стоките си на склад, при което ангажимент на куриерите на Европът е да вземат пратката от трети подател/ адрес, а наложеният платеж се изплаща на електронния търговец.

Доставка до всяка точка на страната в срок - Европът има офиси във всички големи градове в България, както и в много други селища в страната. Доставките се извършват в рамките на следващия работен ден или по график за по-малките населени места. Европът вярват, че трябва да бъдат наистина близо до своите клиенти и затова непрекъснато разширяват мрежата си за максимално териториално покритие.

Преференциални цени за доставките от/ до офис - офисите на Европът работят всеки делничен ден от 9.00 ч. до 18.00 ч., а в събота – от 9.00 ч. до 13.00 ч. Получаването или изпращането на пратка може да стане в удобно за клиента време.

Съботната доставка е без допълнително оскъпяване – извършва се в населените места с офиси на Европът.

Когато е заявено от подателя, се извършва уведомяване на получателя за очаквана доставка - посредством sms или viber съобщение. Услугата е безплатна.

Европът предлага търсени от клиента допълнителни и опционални услуги: наложен платеж; плащане с ППП (Пощенски Паричен Превод; "Отвори, преди да платиш наложения платеж"; приоритетна доставка (доставка във фиксиран час); обявена стойност (застраховка); обратна разписка; връщане на придружаващи документи; много други преференциални опции.

Международни куриерски услуги за Гърция, Кипър и Румъния със специална актуализирана международна тарифа.

Множеството онлайн приложения, базирани на сайта www.evropat.bg, осигурят на клиентите на Европът денонощен свободен достъп, бързо и лесно, до ценна и полезна информация за всички аспекти на куриерското обслужване, което предлагат.

Специална грижа и внимание към всяка доверена пратка – Европът гарантират най-високото качество на куриерски услуги, като доставките се извършват в рамките на следващия работен ден или по фиксиран график за по-малките населени места. Това качество на работата ги прави и доверен куриер на еМаг за собствените им продукти.

Инсталация и разпространение на модул ЕВРОПЪТ в SELITON:

Модул "Европът" се разпространява безплатно с Seliton 11.

Ако желаете вашият магазин да получи новата функционалност, моля направете заявка за обновяване до версия 2855 чрез тикет към отдел "Техническа Поддръжка". Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, моля пишете ни на имейл адрес sales@seliton.bg или се обадете на тел: 0700 45 155 (вътр.2) Търговски отдел.

Онлайн магазин от SELITON