Модул за подчинени продукти

С новия авторски модул на Seliton ще генерирате огромно количество поръчки, като предлагате на Вашите клиенти точните допълнения, консумативи и аксесоари към избраните от тях продукти.

Когато клиентът избере перфектния за него продукт, той често има нужда и от допълнителни добавки към него (например калъф или карта памет за смартфон). Изборът на подходящ аксесоар може да се окаже труден, бавен и досаден за посетителя процес, особено след като е предшестван от продължително търсене на основния продукт.

Вече ще можете да улеснявате клиентите, като им предлагате готова селекция от най-практичните и надеждни подчинени продукти на същата продуктова страница, която разглеждат в момента. Така ще си гарантирате, че те ще останат във Вашия онлайн магазин и ще допълнят поръчката си с Ваши продукти, а не с артикули от конкурентен търговец.

Заявка за инсталация
Модул за подчинени продукти

Какво очакват клиентите?

След като вече са избрали основния продукт, който желаят да закупят, и са го добавили в количката, посетителите често започват да се лутат в различните категории в търсене на подходящи подчинени продукти. Клиентите определят наличието на подчинени продукти на продуктовата страница, на която се намират в момента, като изключително полезно. Нещо повече – те вече имат предварителна нагласа да видят сортирани от търговеца подчинени продукти, а не да биват принудени да ги търсят сами в магазина. Изводите са направени след мащабно наблюдение на Baymard Institute - американска агенция, специализирана в изследването на клиентската удовлетвореност в електронната търговия.

Подчинените продукти са толкова желани от клиентите, защото им спестяват време и усилия - вместо сами да обикалят из различните категории, те получават готова селекция. Освен това аксесоарите обикновено са разположени в съвсем различна категория от тази, в която са открили основния продукт, а това създава допълнително неудобство за посетителя и е твърде вероятно да го откаже от търсенето и да напусне магазина. Когато Вие предлагате на готово подчинени продукти, това дава на клиента бърз и безпогрешен достъп до тези аксесоари. Дори подчинените продукти, които вие сте селектирали, да се окажат неподходящи за него, клиентът отново ще бъде улеснен. Само един клик върху който и да е подчинен продукт и той вече ще е в правилната категория, където може да разгледа и всички останали аксесоари и да избере най-подходящия за него.

Има още едно ценно предимство, което ще си осигурите с модула за подчинените продукти. Посетителите придобиват моментална представа за изобилието от продукти във Вашия онлайн магазин. Когато клиентът види селекция от калъфи и карти памет на страницата с неговия смартфон, той разбира, че в този магазин се продават освен телефони, и аксесоари към него – нещо, което може би не е знаел до този момент. Това е особено важно за посетителите, които са дошли на вашия сайт през външни източници (социални мрежи, реклами, търсачки и т.н.).

Съветът на Seliton: Използвайте модула за подчинени продукти в комбинация с модула за алтернативни продукти за още по-бързи и сигурни резултати! Модулът за алтернативни продукти помага на клиента да открие перфектния продукт. След като това вече е факт, модулът за подчинени продукти ще допълни поръчката с аксесоари и други подходящи артикули. Това ще увеличи обема на количката и Вашите печалби ще нарастнат!

Всички модули се инсталират в Seliton магазини само ако клиентът има активен абонаментен план!

Онлайн магазин от SELITON