платформа за онлайн магазини и складова система0700 45 155

Блог статии

Всичко, което трябва да знаете за хостинга

17 Сеп 2020
Уеб хостингът е жизненоважен за всеки онлайн магазин - в тази статия ще говорим за всичко, което е нужно да знаете за него.

Защо ни трябва Google Search Console?

11 Сеп 2020
Google Search Console е инструмент, с който да следите кои страници на Вашия Seliton онлайн магазин са индексирани и да направите оптимизация на предс...

Анализи с Google Analytics за онлайн магазини

26 Авг 2020
Google Analytics е един от най-полезните инструменти за анализ на потребителското поведение на посетителите на Вашия магазин.

Какво трябва да знаем за регистрацията на онлайн магазин в НАП?

27 Юли 2020
Как да регистрирате Вашия е-магазин в НАП?  

Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

20 Ное 2014
Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

НОВИ безплатни функции в модул Еконт

Дата: 23 Апр 2019

Нови БЕЗПЛАТНИ функции в модул Еконт на платформа Seliton


Уважаеми клиенти,

С радост ви съобщаваме за редица новости в куриерския модул Econt, които разработихме и внедрихме в актуалната версия 10 на онлайн магазин Seliton. 

Това е 6-тото разширение на модула от създаването му през 2010 г. досега. С неспирната си еволюция двете компании Мирчев Идеас и Еконт Експрес се стремят да създават гъвкави решения за динамичните процеси в онлайн търговията. 

Новите разработки дават възможност на търговците да използват най-популярните услуги на Еконт в пълната им функционалност, без да се налага да напускат своя Seliton е-магазин. Представяме ви списък с новостите в модула, които можете да ползвате БЕЗПЛАТНО.

 

Новости в модул Еконт от Април 2019г.

 

1. Активиране и управление на SMS Известие, адресирано от Еконт до крайния потребител (получателя на пратката) за готовност за предаване на пратката. 

 

Новата функционалност има 4 настройки:

 1.1. Винаги изпращай SMS известие – По време на поръчковия процес "SMS известие" (и таксата за него) се начисляват автоматично в набора от куриерски услуги, на отделен ред, винаги, без възможност крайният клиент да може да премахне известието.

 


1.2. Не изпращай SMS известие – Услугата "SMS известие" е изключена и тя не се показва като възможна опция в поръчковия процес, крайният клиент не може да я избере.


1.3. По избор на клиента (ВКЛЮЧЕНО по подразбиране) - По време на поръчковия процес крайният клиент сам решава дали иска SMS известие и избира да плати за него. По подразбиране радио бутонът е включен, услугата е предварително избрана, таксата за SMS известие е активна и следва да се заплати.


 1.4. По избор на клиента (ИЗКЛЮЧЕНО по подразбиране) - По време на поръчковия процес крайният клиент сам решава дали иска SMS известие и избира да плати за него. По подразбиране чекбоксът е изключен, услугата не е избрана, таксата за SMS известие не е активна и няма задължение да се заплати. .

 

1.5. Винаги изпращай SMS известие за сметка на изпращача  ТАЗИ ФУНКЦИЯ НЕ Е ГОТОВА ОЩЕ, очаквайте в края на Май 

Тази опция е много по-сложна за програмиране и трябва да покрива няколко счетоводни модела между Вас и Еконт. Особено касае случаите когато Еконт директно събират куриерските такси от получателя и Вие като търговец (изпращач) искате да заплатите само SMS таксата, или част от доставкатa + SMS таксата.

 

1.6. Управление на "SMS известие" при печат на Товарителница: Ако след направена поръчка Вие или Вашият клиент размисли за избраната опция, Вие може да добавяте/премахвате тази услуга при печат на товарителница в Админ Панела на Seliton (Summer Cart).


2. За удобство на търговците и техните крайни клиенти сега автоматично се добавя номер на поръчка при печат на Еконт товарителница от Админ панела на платформа Seliton (Summer Cart).

3. Сега търговецът има избор кой метод на доставка да бъде първи и предварително избран в Поръчковия процес: Еконт доставка до офис, или Еконт доставка до адрес.

4. Добавихме автоматична проверка и по размер, и по тегло дали пратката ви попада в рамките на “Еконтомат” или трябва да бъде избран офис за доставка.

5. В мобилна версия на онлайн магазина се появява падащо меню с офиси на Еконт, без необходимостта да се използва карта на BG Maps.

6. За ускоряване на ежедневната работа добавихме възможност за директен печат от браузър или изтегляне на товарителницата на Еконт.


7. "Масово генериране и печат на товарителници" - нова ПЛАТЕНА разработка за търговците с голям брой ежедневни поръчки

Един бутон, един клик, всички товарителници за деня се генерират заедно, за минимум време

Тази разработка е особено полезна и спестява значително време в случаите когато поръчките дневно надхвърлят 100. Продава се като отделна платена функция, с цена по запитване. Тази функция работи с всички куриерски модули в платформа Seliton.


 

ИНСТАЛАЦИЯ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ на модул Еконт 2019


Новите разработки в модул Econt 2019 се разпространяват безплатно в онлайн магазини с версия Seliton 10, подверсия 2354 и следваща по-нова.

 

Напомняме, че онлайн магазини с абонаментен план за версии 7, 7.5 и 8 имат право на безплатен ъпгрейд до стандартна версия на Seliton 10.

 

Моля да заявите вашето желание за обновяване и ъпгрейд на e-магазина чрез Тикет системата или като се свържете с отдел Поддръжка на тел. 0700 45 155 (вътр. 3) и на тел: 02 / 439 01 16 , както и на имейл адрес sales@seliton.bg , sales@summercart.com .

 

С пожелания за много онлайн продажби и светли Великденски празници,

Екипът на Seliton (Summer Cart)

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари