вече се казва
088 910 33 02 0700 45 155

Блог статии

Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

20 Ное 2014
Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

Печелете клиенти с безпроблемна доставка

22 Апр 2013
Печелете клиенти с безпроблемна доставка

15 зашеметяващи дизайна с основа Chameleon

04 Апр 2013
15 зашеметяващи дизайна с основа Chameleon

Изстреляйте бизнеса си със страница във Facebook

27 Фев 2013
Изстреляйте бизнеса си със страница във Facebook

Коледният дух в е-магазин Summer Cart - направете го сами, и то безплатно

13 Дек 2012
Коледният дух в е-магазин Summer Cart - направете го сами, и то безплатно

Нова SEO разработка в платформа Seliton 10: WebP формат за продуктови снимки

Дата: 05 Мар 2020

Уважаеми клиенти,

Платформа Seliton има удоволствието да ви представи новата си ексклузивна разработка -  формат за изображения WebP, който се прилага върху всички продуктови снимки. Новата функционалност е с голямо значение за SEO оптимизацията на вашия магазин. Защо ли?

Защото този формат е измислен от самите Google и присъства като критерий #1 в техния интрумент Google Page Speed.

 

 Какво е WebP

 

Форматът за изображения WebP е разработен от On2 Technologies преди повече от десетилетие. На 19 февруари 2010 г. Google придобива On2 Technologies , след което пуска WebP през септември същата година. През 2019г. година форматът започва да се поддържа от най-актуалните версии на популярните браузъри Google Chrome, Firefox, Edge и Opera, а някои графичните програми (като Photoshop и Gimp) също вече могат да предложат този формат за конвертиране на изображения. 

Тъй като 60% -65% от байтовете на повечето уеб страници са изображения, затова и Google се стреми да създаде формат, който съхранява висококачествени и без загуби формати за компресиране. WebP е най-напредналият и най-безопасен от всички останали варианти за съвременни формати, и точно затова търсачката предлага него.

 

Статистика за възхода на WebP

 

Любопитен факт: 3 сайта, които използват WebP са  Google, Facebook, Ebay

През 2019 г., търсачката обяви, че вече е внедрила WebP в няколко сайта, включително и известната поща  Gmail  вече разпознава този формат. Засега, към Февруари 2020г. само  0,2% от всички сайтове в световен план  използват новия формат. Тенденцията се зароди отскоро, но има осезаем растеж и ще претърпи рязко ускорение, тъй като инструменти като Google Page Speed целенасочено показват WebP като препоръка #1. След последните няколко ъпдейта, търсачката категорично наложи новия формат за задължителен критерии при формиране на SEO.

 

Добре дошли в света на иновациите! Бъдете част от 0,2% от световния елит за уеб!

Платформа SELITON ви предлага иновативна фунционалност и то още в нейния зародиш - вашите Seliton магазини ще имат техническо превъзходство не само над всички други български сайтове и онлайн магазини, но и в регионален и световен план.

WebP започна да нашумява като важен фактор за SEO оптимизацията след като преди няколко месеца Google обнови инструмента Google Page Speed и започна да показва иновативния WebP формат (и сходни съвременни формати JPEG 2000 или JPEG XR) като първо изискване/препоръка. Това е част от стратегията на Google за индексиране на мобилни устройства, за които смята че новите снимкови формати с драстично по-добра компресираност са водещ фактор. Сега, един от най-добрите начини да угодите на търсачката е да добавите в магазина си техния формат за снимки WebP.

Възползвайте се от това предимство сега и веднага! WebP е безплатна функционална добавка за всички Seliton магазини с версия 10!

 

Съчетаване на Старото и Новото

 

На графиката по-долу ще видите, че масово сайтовете в световен мащаб използват PNG  и JPEG формати за изображения. Тъй като все още не всички браузъри поддържат този нов формат, Seliton магазините работят на "интуитивен" принцип: ако браузърът поддържа WebP, то Seliton магазина ще покаже него, в случай, че версията или браузърът е по-стар, то Seliton ще покаже класическото изображение в PNG или JPEG. Разработката е автоматизирана и не изисква допълнителна работа или настройки от нашите търговци.

 

 

 

Новата разработка красноречиво прави Seliton една от най-напредничавите платформи за онлайн търговия не само в България, а и по целия свят.

 

Добре дошли в света на иновациите! Бъдете част от 0,2% от световния елит за уеб!

 

* * * ИНСТАЛАЦИЯ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ * * *

WebP е безплатна функционална добавка за всички Seliton магазини с версия 10, подверсия 2825!

Съществуват определени технически изисквания и процедури, които трябва да се изпълнят за внедряване на новата функционалност, и е възможно в някои ситуации да се изисква заплащане.

Можете да заявите вашето желание за обновяване и ъпгрейд на Вашия Seliton магазин до версия 2825 чрез Тикет системата или като се свържете с отдел Поддръжка на тел. 0700 45 155 (вътр. 3) и на тел: 02 / 439 01 16 , както и на имейл адрес sales@seliton.bg , sales@summercart.com .

 

С пожелания за много онлайн продажби,

Екипът на Seliton (Summer Cart)

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари