платформа за онлайн магазини и складова система0700 45 155

Блог статии

Всичко, което трябва да знаете за хостинга

17 Сеп 2020
Уеб хостингът е жизненоважен за всеки онлайн магазин - в тази статия ще говорим за всичко, което е нужно да знаете за него.

Защо ни трябва Google Search Console?

11 Сеп 2020
Google Search Console е инструмент, с който да следите кои страници на Вашия Seliton онлайн магазин са индексирани и да направите оптимизация на предс...

Анализи с Google Analytics за онлайн магазини

26 Авг 2020
Google Analytics е един от най-полезните инструменти за анализ на потребителското поведение на посетителите на Вашия магазин.

Какво трябва да знаем за регистрацията на онлайн магазин в НАП?

27 Юли 2020
Как да регистрирате Вашия е-магазин в НАП?  

Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

20 Ное 2014
Текуща, постоянна и изоставена количка - втори шанс да спечелите клиента!

Vikiwat.com

Дата: 20 Авг 2014

Компания Викиват отвори внушителен онлайн магазин за България и чужбина

Vikiwat.com предлага избор от 15 000 електронни компоненти и осветление.

 

ВИКИВАТ ЕООД е един от водещите доставчици в България за електронни компоненти и осветление. Компанията е създадена през 1991 година и основната ѝ дейност включва внос, търговия на едро и дребно, сервиз и инженеринг в областта на електрониката. Разполага с голяма магазинна и складова площ и над 30 000 артикула, който включват огромно разнообразие от електронни елементи, електроматериали, кабели и проводници, изолационни материали, средства за автоматизация, осветление, инструменти, полупроводникови елементи, битови и промишлени захранващи и зарядни устройства, консумативи, аксесоари.

 

С една дума внушителен бизнес. Подобен бизнес изисква и електронен магазин отговарящ на мащабите на компанията. Това е и причината Викиват ЕООД да изберат Summer Cart като платформа за реализиране на подобен проект. Истината е, че компанията е правила и предишен опит да създаде стабилен онлайн магазин, който да бъде сериозна част от бизнеса, но твърде бързо е надскочила възможностите на платформата X-Cart.

Това, че използваха друга платформа, когато стартираха Summer Cart проекта не беше никакъв проблем. Нашите софтуерни специалисти прехвърлиха всички продукти, като, разбира се, запазиха и всички URL адреси, за да не се губят ценни SEO позиции и сега на vikiwat.com има над 15 000 хиляди отделни продукта.

 

Подобен брой продукти почти винаги изисква интеграция на Summer Cart с външна ERP система – в този случай направихме безпроблемна интеграция с ERP системата на ОРАК, а за още по-добрата работа и по-лесната администрация на магазина създадохме и система за автоматичен превод на продуктовите данни на различни езици и допълнителна система за задаване на въпроси към конкретен продукт. Освен това направихме така, че клиентите на vikiwat.com да могат да се ориентират много лесно и бързо в онлайн магазина, чрез допълнително усъвършенстване на системата за филтрация на продуктите.

 

За по-доброто цялостно управление на електронния магазин създадохме специална система за отчитане на свършената от всеки отделен администратор работа, специално добавихме многобройни справки и отчети и множествена редакция на продукти и категории.

 

Не на последно място оптимизирахме допълнително бързодействието на vikiwat.com и създадохме и интегрирахме дизайн концепция отговаряща на всички модерни изисквания на дизайна, а именно автоматично да се разпознава устройството, на което е отворен магазина и дизайна плавно да се напасва според самото устройство(това е така наречения Responsive Design).

 

В момента проектът продължава да се развива и да си осигурява все по-голям пазарен дял, не само в България, но и на международните пазари.

 

 

 

 

Миграция на данни от X-Cart със запазване на Url адресите

Интеграция на дизайн концепция

Responsive design

Интеграция с ERP система – ОРАК

Система за превеждане на продуктовите данни на различни езици

Автоматично поставяне на воден знак на снимките

Усъвършенствана система за филтрация на продуктите

Система за задаване на въпроси към продуктите

Система за логване и отчитане на свършената работа от администраторите

Оптимизация на бързодействието на сайта и SEO оптимизации

Многобройни специално създадени отчети

Множествена редакция на продукти и категории

Количката да си пази съдържанието неограничено време за регистрирани и логнати потребители, независимо от компютъра, който ползват

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари