Дата: 23 Авг 2014

Е-магазинът на полулярната българска верига Viva Accessories надскочи отдавна границите на България.

 

Kosa-bg.com безспорно е един от любимите ни проекти. Защо? Много просто – защото евоюлира! Постоянно. Без прекъсване. Без компромиси.

 

Viva Accessories стартират като бранд през 2000г. 10 години и няколко физически магазина по-късно решиха, че е време да разширят бизнеса и с електронен магазин. Разбира се, избраха платформата Summer Cart.

 

Проектът стартира през 2010г. със създаването и интегрирането на дизайн концепция и някои дребни модификации по тогавашната версия 3.0 на Summer Cart. Собствениците на Viva Accessories нямаха практически никакъв опит в управлението на електронен магазин, но имаха голямо желание да успеят и се довериха на нашите експерти.

Заедно преминахме през целият процес на еволюционното развитие на един електронен магазин – от допълващ бизнес канал, през сериозен онлайн бизнес на местно българско ниво, до разширяване и излизане на европейските и световни пазари.

Както може би става ясно, kosa-bg.com е голям и сериозен проект и чисто технически той се е променял, а и продължава да се променя, според изискванията и нуждите на пазара. Ето само някои от ключовите моменти, които сме реализирали – интеграции с различни платежни модули за специфични пазари, разработване и интеграции на дизайн концепции, сигнализиране на администратора за минимално количество продукт, допълнителни модификации по продуктова страница и т.н., и т.н.

 

Сега 4 години и няколко версии по-късно и ние, и Viva Accessories можем нескромно да заявим, че сме успели да направим от kosa-bg.com електронен магазин, който клиентите харесват и който отдавна e надраснал българския пазар и успешно продава в цяла Европа, а особено силни позиции има на доста взискателните пазари в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия.

Онлайн магазин от SELITON